L’INEF Barcelona renuncia a jugar amb la selecció catalana

El club barceloní ha anunciat en un comunicat la decisió i apunta a la Federació Catalana com a responsable

Les Ósses han patit manca d’efectius durant els primers mesos de competició

RugbyCat

Fotografia d’Ernesto Aradilla

Polèmica oberta entre l’INEF Barcelona i la Federació Catalana de Rugby (FCR). A les portes del Campionat de Seleccions Autonòmiques femení, que arrenca demà a Lleida, el vigent campió de Catalunya i  de la Divisió d’Honor Femenina ha anunciat en un comunicat oficial que les seves jugadores renuncien a vestir la ginesta de la selecció catalana.

Les Ósses denuncien la negativa de la Federació de canviar les dates dels partits de la Copa Catalana que coincidien amb enfrontaments de la selecció espanyola de rugby a “XV” en la qual hi participaven quatre jugadores de l’INEF (Anna Ramon, Maria Losada, Ángela del Pan i Aroa González).

Aquesta decisió de la FCR va ser ratificada pel Jutge Únic del Comitè de Competició i Disciplina Esportiva, que va resoldre: “No es considerarà com a causa justificada per acceptar l’ajornament del partit la participació de qualsevol dels equips en qualsevol altre atcivitat esportiva, competició jornada o partit no organitzat per la Federació Catalana de Rugbi”.

gotics_inef_rugbycat
El vigent campió de Catalunya no tindrà representació a la selecció catalana. Foto Ernesto Aradilla

El club barceloní lamenta haver hagut d’afrontar varis partits en inferioritat numèrica (un problema per altra banda que tenen molts altres equips femenins) i la falta de comprensió de la Federació envers ells. I és que l’INEF s’ha proclamat campió de la Copa Catalana presentant-se sense efectius per confeccionar un “XV” inicial en quatre dels sis enfrontaments.

La falta de jugadores i les lesions han portat l’equip de verd a prendre la decisió de renunciar a jugar amb la selecció catalana. Una resolució que han explicat així a través del comunicat: “Any rere any l’equip s’ha trobat en aquesta situació, però no ha estat fins aquesta temporada que n’ha patit les conseqüències al camp, ja que la falta de fitxes ha fet que s’hagin hagut de presentar amb dotze o tretze jugadores als partits durant els mesos d’octubre i novembre. L’escassetat d’efectius en els partits ha sigut la causa de nombroses lesions que a banda de perjudicar l’equip psicològicament, ha reduït encara més la plantilla, generant una situació precària. D’aquesta manera, la no participació en els partits de la Selecció Catalana també les ajuda en el procés de recuperació i preparació ja que al gener han de fer front a una Divisió d’Honor amb una plantilla poc nombrosa”.

L’INEF Barcelona, doncs, apunta directament a la Federació Catalana com a causant de la decisió que han pres. Una decisió que, independentment de si es considera més o menys raonable (cadascú valorarà els arguments d’uns i altres) acaba afectant a la selecció catalana, que es veu privada d’algunes de les millors jugadores del país.

Aquest és el comunicat complet de l’INEF Barcelona:

comunicat-premsa_renuncia-inef-barcelona_seleccio-catalana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *