Logronyo, l’última carta de la Santboiana

L’estadi de Las Gaunas surt a escena quan falten tres dies perquè la FER prengui una decisió

L’Ajuntament de Logronyo busca a contrarellotge un sponsor que li permeti celebrar la final

RugbyCat

Fotografia d’Edu Rois

Quan només resten tres dies perquè es tanqui el plaç per presentar candidatura de la seu de la final de la Copa del Rei, la Santboiana juga l’última carta que li queda a la mà. Després que l’opció de Vitòria es descartés, el club català, a través de l’Ajuntament de Sant Boi, va establir contactes amb el de Logronyo per intentar que la localitat de La Rioja organitzi la cita del 30 d’abril.

Una partida enrevessada

En aquesta partida de pòker a tres entre Santboiana, Salvador i Federació Espanyola (FER), els del Baix Llobregat han de competir amb l’atractiva oferta del club val·lisoletà, que presenta l’estadi de Zorrilla com a seu idònia per a la final. El camp del club de futbol de Valladolid ja va omplir les 26.000 localitats en la final de l’any passat, i amb l’ajuntament de la ciutat castellana com a principal valedor es tanca en banda per organitzar la cita.

El tercer element en discòrida és la Federació Espanyola de Rugby, que més que una proposta el que fa és posar sobre la taula un plec de condicions al qual s’han de cenyir les parts implicades si volen organitzar la final. Aquest plec inclou 8000 euros per a la FER, que es pagui el viatge dels dos equips (en cas que no se celebri a Valladolid), el viatge dels membres de la FER i els àrbitres, que es faci un sopar de presentació, que es pagui el tercer temps, que es doni un 10% de les entrades a cada club (assegurant com a mínim 2000 euros per barba), i a part per cada entrada venuda per sobre de les 10.000 s’haurà de un euro a la FER. Tot això més els costos d’obrir l’estadi, l’adaptació del terreny de joc, etc… en total, uns 50.000 euros.

Las Gaunas, l’as a la màniga de la Santboiana

Amb les cartes dels altres jugadors sobre la taula, la Santboiana ha tret aquesta setmana el darrer as que li queda a la màniga: Logronyo. Des del Baldiri Aleu proposen l’estadi de Las Gaunas (on juga l’UD Logroyés de futbol) com a alternativa al Zorrila en la seva cerca d’un camp neutral per disputar la final. Els catalans no volen que un partit d’aquesta transcendència se celebri a Valladolid, doncs donen per suposat (com sembla lògic), que la majoria del públic animaria al Salvador, un dels dos conjunts de la ciutat castellana.

Estadio_Las_Gaunas
L’estadi de Las Gaunas és el preferit per la Santboiana.

Les converses entre els ajuntaments de Sant Boi (que s’ha volcat en ajudar al degà del rugby estatal) i Logronyo han arribat aquest matí a un punt mort, doncs si bé l’ajuntament de la ciutat riojana ha expressat la voluntat de celebrar la final a casa seva, ha exposat també el principal escull per fer-ho: “L’Ajuntament de Logronyo no ho tenia pressupostat i aquí és on hi ha el problema. En principi, aquests 50.000 euros si vens 6000 entrades a 10 euros per entrada ja estarien coberts, però és un risc” explica Miquel Martínez, president de la Santboiana.

“Estan buscant un sponsor que assumeixi una part de la inversió per poder-ho fer i encara no han trobat ningú i no s’han volgut posicionar. Ells (l’ajuntament de Logronyo) hi estan interessats ja que ho veuen aractiu. Seria un un bon acte per a la ciutat” expressa el màxim mandatari d’una Santboiana que necessita que Logronyo organitzi la final ja que el club català no disposa d’aquests 50.000 euros.

“Jo vaig parlar el dimarts amb el Javier Merino (Concejal de Deportes de Logronyo) i em va dir que hi estaven interessats. Li vaig comentar que el Logronyés jugava a casa aquell cap de setmana però hem parlat amb ells i no tenen cap problema per canviar la data el partit. Hem parlat també amb el club de rugby de la Rioja, que ens ajudarien en tot; la fan zone, adaptar el camp…” confessa el president de la Santboiana, que ha mogut tots els fils perquè la candidatura sigui possible.

La FER tindrà l’última paraula

En cas que l’Ajuntament de Logronyo accepti finalment ser organitzador (donarà la resposta aquest diumenge), la Federació Espanyola haurà de decidir llavors entre les dues candidatures: Zorrilla o Las Gaunas. “La FER acceptarà l’opció que els doni més diners. En aquest moment el que més probabilitat té de donar mes diners és el Salvador, però nosaltres seguim apostant per un camp neutral que doni igualtat de condicions als dos equips”.

miquel_martinez_rugbycat
Miquel Martínez segueix pressionant per jugar en un camp neutral. Foto arxiu

“Espero poder arribar el dilluns i presentar la candidatura de Logronyo i lluitar-a contra Valladolid. La diferència sera la capacitat del camp (el Zorrilla ofereix 26.000 seients per 16.000 de Las Gaunas). Jo espero poder pressionar a la FER; si les condicions són iguals el més lògic és jugar en un camp neutral. A Valladolid ja se sap que hi anirà molta gent, però es tracta de de portar el rugby a diferents ciutats d’Espanya i de cara al rugby espanyol també és important poder omplir un altre camp” explica Martínez.

Queden tres dies, doncs, perquè aquest etzucac es resolgui. El temor per part dels clubs, però, és que la Federació Espanyola rebutgi les propostes de Santboiana i Salvador i acabi decidint portar la final al camp de La Central de Madrid, un estadi obsolet pel que fa a les instal·lacions i a la capacitat d’aforament. Aquest seria el recurs des de Ferraz en cas que el Salvador, molt crític amb les exigències de la FER, presenti un paquet de condicions diferents al que demana la Federació.

Totes les cartes, doncs, ja estan destapades. Veurem com es resol la partida.

 

2 thoughts on “Logronyo, l’última carta de la Santboiana

 • 5 març 2017 at 15:59
  Permalink

  Es una vergüenza el pliego de la fer, pagar a los miembros de la federación cena y transporte!!!! A los equipos lo veo perfecto, se lo merecen por llegar hasta ahí, después de q los gastos de esta competencia se hiciesen cargo los mismos clubes. Es no es apoyar o favorecer al rugby. Si sale Zorrilla me huele a robo total.

  Reply
  • 6 març 2017 at 16:56
   Permalink

   ¿Robo total llevarlo a un estadio de 26.000 localidades donde las garantías de éxito son mayores que en cualquier otra ciudad? Espero y deseo que la Santboiana pueda hacer una propuesta seria para Las Gaunas, pero me parecería ridículo atacar a la FER por escoger una candidatura tan redonda como la que plantean El Salvador y VRAC.

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *