Marc Basalobre és operat amb èxit de la lesió al labrum

El jugador de la Santboiana va recollir els diners necessaris en una campanya de crowdfunding

RugbyCat

Fotografia de 

Una operació exitosa fruit de la solidaritat

Les bones notícies també existeixen, encara que costi de creure, i aquesta és una d’elles: el Marc Balsalobre va ser operat ahir amb èxit de la lesió al labrum. El jugador de la Santboiana podrà tornar a trepitjar la gespa gràcies a la solidaritat del rugby català, que va respondre a la campanya de crowdfunding impulsada per la penya Som-hi Boi, formada per ex-jugadors, pares, entrenadors i demés membres del club del Llobregat.

basalobre_operacio_rugbycat
Basalobre després de l’operació

La crida va sobrepassar totes les expectatives, i gràcies als 9.320 euros recaptats, Marc Balsalobre va poder passar ahir pel quiròfan a la Clínica Remei de Barcelona i després de tres hores sota la direcció del doctor Cárdenas, l’operació va finalitzar amb èxit i el Marc podrà començar a entrar en contacte amb el rugby d’aquí a sis mesos. La millor cara del rugby, la dels famosos valors, la de la solidaritat, ha ajudat que aquest jove de 22 anys pugui calçar-se de nou les botes.

La història del Marc

El desembre de 2015 en un partit de la Divisió d’Honor “B” contra el Barcelona Enginyers Rugby, el jove centre de 19 anys de la Santboiana “B” va patir una lesió fruit d’un cop al labrum (inserció del cap del fèmur al maluc) que li impedeix fer qualsevol esforç, i per suposat, la pràctica de l’esport.

marc_balsalobre_rugbycat
Basalobre en un enfrontament contra els Enginyers. Foto Guillermo Gómez

En visitar la mútua de l’assegurança mèdica esportiva (Mútuacat), i després de fer-li algunes proves, van determinar que la lesió que patia Basalobre era anterior al cop de l’enfrontament, i apuntaven a una malaltia congènita al cap del fèmur, que acaba en punta enlloc de la corba habitual. Com ja ha succeït en altres casos, Mútuacat establia que la lesió no s’ha produït exclusivament en un terreny de joc i es rentava les mans de l’operació. Tampoc se’n va fer càrrec la Seguretat Social, que assegurava no disposar de cap especialista capaç de realitzar una artroscòpia de maluc.

Davant aquest entrebanc, i un any i mig després de la lesió, la penya Som-hi Boi, formada per ex-jugadors, pares, entrenadors i demés membres de la Santboiana, decideix fer un pas endavant per ajudar Marc Basalobre. Constituint-se com a associació, creen una campanya de crowdfunding per recaptar 9.300 euros (els 8.000 més els gastos varis) i així ajudar a pagar l’operació de maluc del jove back santboià, sense recursos per poder afrontar aquesta despesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *