Marc Basalobre tornarà a jugar a rugby

La campanya de crowdfunding per ajudar el jugador de la Santboiana arriba als 9.300 euros al cap de sis dies

Marc Balsalobre serà operat de la lesió al maluc el mes de juny

RugbyCat

Fotografia d’Edu Rois

Sovint ens omplim la boca amb els valors del rugby. Que si el respecte a l’àrbitre, que si el tercer temps, que si la noblesa… tòpics (gairebé sempre) certs, però quan cal demostrar que el rugby és un esport diferent és en moments com aquests. Quan un jugador de 19 anys es troba desamparat per una lesió al maluc, quan la mútua refusa operar-lo i la Seguretat Social no té metges epecialitzats en la matèria, el rugby irromp amb els valors per bandera.

Un final feliç

La penya “Som-hi Boi” iniciava fa sis dies una campanya de crowdfunding per ajudar Marc Basalobre. El back de la Santboiana pateix una lesió congènita al labrum (inserció del cap del fèmur al maluc) que va aparèixer després d’un cop en un partit de lliga i des de desembre de 2015 ha de veure els partits assegut a la grada.

El nus de la història és àmpliament conegut: sense opcions per operar-se davant a negativa de Mútuacat (mai operen lesions que consideren alienes a la pràctica esportiva com pot ser una anomalia congènita) i la manca d’especialistes de la Seguretat Social, l’única alternativa era anar per la privada. El cost: 9.300 euros. La solució: una campanya de crowdfunding.

marc_balsalobre_rugbycat
Basalobre en el partit que es va lesionar,el desembre de 2015. Foto Guillermo Gómez

“Som-hi Boi” llençava un S.O.S: el Marc necessita ajuda. I com ha passat en altres ocasions, el rugby ha tret la vessant més solidària. Una campanya que estava prevista que durés fins a finals de mes de juny ha finalitzat en sis dies. En menys d’una setmana, la línia ha arribat a la meta i el Marc tindrà els 9.300 euros per poder-se operar del maluc.

Presumim; els amants del rugby, els qui han donat diners i els qui parlen sempre que el rugby és un esport de valors. Ho és, per històries com aquesta. Històries amb un final feliç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *