Masclisme: amb el rugby has topat

Avui, Dia Internacional de la Dona, a rugbycat tindrem la visió de les dones rugbiers

Yolanda Españó, vicepresidenta del RC L’Hospitalet, ens regala el primer text

RugbyCat

Fotografia de Jaume Andreu

El masclisme xoca per imposar-se al món del rugby

Per raons òbvies la visibilitat de les dones en el rugby se centra en les jugadores, però en un esport com el nostre en el qual el masclisme xoca amb  serioses dificultats per imposar-se, veiem amb continguda satisfacció que cada dia són més dones les que assumeixen càrrecs de responsabilitat. Directives, entrenadores, col·legiades, preparadores físiques, metges, fisioterapeutes, fotògrafes… en el gran entramat organitzatiu dels clubs la presència femenina augmenta dia a dia.

I és de justícia dir que els homes són també responsables d’aquest avanç; fa vuit anys el president del RC L’Hospitalet Domènec Rodríguez em confiava la vice-presidència del club. La meva sorpresa va ser que era la primera dona en ocupar un càrrec directiu en 40 anys d’història del RC L´Hospitalet. Després n’han vingut més, aquest és el meu orgull.

 

yolanda_premi
Yolanda Españó va ser finalista als Premis UFEC a la Dona Dirigent Esportiva el 2014

 

Em pregunto què hagués passat si en Domènec no m’hagués proposat per al càrrec o si jo no hagués acceptat. Parlo d’assumir compromisos, de donar passos endavant que en aparença poden passar desapercebuts però que canvien el curs de la nostra petita història.

Avui podreu llegir moltes coses sobre dona i esport; serioses, eloqüents, solemnes, reivindicatives… totes molt respectables, dignes d’atenció i reflexió, però el que és realment important vindrà demà, quan arribeu als vostres clubs i doneu aquest pas endavant que us porti a ocupar el lloc on prendre decisions, on lluitar.

Aquest lloc on reinvidicar no és un crit ni una pancarta, sinó acció, treball i compromís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *