Pedro Castilla, entrenador del Sitges RC: “Si creus en una filosofia i apostes per ella, els resultats arriben”

RugbyCat

Després de tota una vida al RC Sitges, el Pedro Castilla va assolir el càrrec de primer entrenador de l’equip sénior aquesta temporada. Per davant, el repte de cohesionat un equip amb un salt generacional molt gran, format en la seva majoria pels joves del SUB-21 i amb la presència fonamental d’alguns jugadors veterans. 

Com valora aquesta primera volta de la lliga?

Està sent una temporada molt positiva, estem enmig d’un període de trancisió amb un grup molt jove. Els resultats són secundaris però ens està anant molt bé i ens trobem amb opcions de pujar tot i que no ens ho plantejàvem a principis de temporada.

Ara que ho teniu a l’abast, l’objectiu és pujar?

No, no ho és, és més aviat una il·lusió. Treballem setmana a setmana i si ha d’arribar, benvingut serà, però t’has de posar reptes en aquesta vida i ara per ara mirem amunt. Anirem mica en mica, com fins ara, i l’any que ve, estiguem on estiguem treballarem al màxim per competir, ja sigui a Divisió d’Honor B o a Primera Catalana.

Vostè ve d’entrenar les categories inferiors del club, és un avantatge dirigir a nois que ja coneix?

Sí evidentemnt, ja que hi ha nois amb els que porto sis o set anys entrenant. Abans dels juvenils portava els cadets i els infantils també. El fet que jo entreni ara el sénior és una aposta del club perquè aquesta trancisió es faci de la millor manera possible. La temporada passada va ser complicada a nivell intern ja que el canvi gerenacional va ser de difícil gestió. No és que l’anterior entrenador no apostés pels nois de baix, però va ser difícil mantenir l’equilibri entre veterans i joves. La gent del club està molt contenta amb el treball fet per l’Stacy Duvenage (el tècnic anterior), però si que van pensar que potser seria més encertat que algú que porta tota la vida al Sitges gestionaria millor aquest canvi gerenacional.

 

1472814_10202406134973642_1622959667_n
El Pedro afronta la seva primera temporada al capdavant del Sitges

I com l’està gestionant aquest canvi?

Jo sóc un home de club, els conec a tots. M’està resultant bastant fàcil, sobretot perquè ells s’estan esforçant perquè tot funcioni. Tots estan assumint el seu rol i els pocs conflictes que tenim són els lògics que genera la competitivitat en un equip.

L’edat en el vostre cas no està sent un inconvenient per competir en tots els partits.

Tots pensàvem que patiriem per falta d’experiència en una lliga tan exigent, però la veritat és que està funcionant molt bé. El problema principal de la inexperiència el tenim a les fases estàtiques, on ens falta gent més veterana per a les melés i les touches. Però ho suplim amb el joc en obert, on practiquem un rugby molt dinàmic i amb molta continuitat, que és el que volem.

Aquest rugby del que parla els està donant molt bons resultats.

És qüestió de creuret’ho, tenir una filosofia clara i no renuncniar-hi mai. Som la prova que pots fer el que et proposes i que els resultats arriben. Nosaltres no entenem el rugby d’una altra manera, no hi ha una altra opció, és la nostra aposta i entrenem per això. Si portes a terme quelcom amb el que creus, els resultats arriben, independentment del teu pla de joc.

Aquests resultats fan que ara mateix estigueu segons a la classificació, quins equips creu que seran els principals competidors per pujar?

El Ponent és un equip experimentat i madur, controlen totes les fases del joc, són molt complerts i per mi estan un graó per sobre dels demés. A partir de la segona plaça, tot és possible. El Fénix ja no és un desconegut i li costarà més tirar els partits endavant. Nosaltres també estarem allà, i equips com l’ARPN o el GEiEG segur que apretaran. El nostre grup de Primera Nacional, és, sens dubte, el més competitiu. Pot passar qualsevol cosa.

El Sitges està a dalt amb un equip format pràcticament en la seva totalitat a les categories inferiors. És el camí a seguir?

PONENT_VS_SITGES_14765
El Ponent és el rival a batre a la Primera Nacional

Jo crec que no hi ha una altra manera tenint en compte com està el rugby a Espanya. Un projecte professional a curt plaç no és viable des del nostre punt de vista. L’exemple més clar és un club com el Sant Cugat, que és principal candidat a l’ascens a Divisió d’Honor gràcies als resultats de les categories inferiors. És la única aposta raonable que pots fer ara mateix, no hi ha un altre camí.

El futur a nivell esportiu està assegurat al Sitges?

Com a club mirem el futur amb ambició perquè tenim molt bona base. Tenim dos equips sub-16 i dos sub-18 amb molt bones dinàmiques de grup i amb un nivell de joc important. La nostra preocupació és el pas de juvenil a sénior. És un dels principals problemes del rugby català, que no hi ha una lliga de juvenils consolidada.

El repte és que en aquest pas de sub-18 a sénior no es perdin els jugadors?

Sí, és la nostra principal preocupació i és el que intentem consolidar aquest any. L’objectiu és arribar a ajuntar dues o tres generacions dels que ara estan a les categories inferiors a l’equip sénior.

Ara que s’acosta el Nadal, què demanaries per aquesta temporada?

Em quedaria amb l’ambient que hi ha ara a l’equip… i amb la posició (rialles). Seriosament, vull consolidar el que hem començat i acabar l’any veient els nois desenvolupant tot el que són capaços sobre el terreny de joc. I si acabem pujant perfecte, endavant i a afrontar nous reptes, i si no, a treballar que aquí no ha passat res.

One thought on “Pedro Castilla, entrenador del Sitges RC: “Si creus en una filosofia i apostes per ella, els resultats arriben”

  • 9 desembre 2013 at 19:57
    Permalink

    Siempre inspiracional. Gran entrenador, mejor persona!

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *