Pol Pla: “L’objectiu és quedar el més amunt possible. Som un equip competitiu que aspira al màxim”

Els Leones de rugby a VII tenen la permanència virtualment assegurada a falta de dues jornades

Pol Pla:”Lluitem amb un grup ampli de seleccions que fa un temps era impensable que hi poguessim competir”

Francesc Gómez

Fotografia de World Rugby

“Hem arribat per quedar-nos”

Si a principis de temporada algú li hagués dit a Pablo Feijoo que la seva selecció estaria virtualment salvada a falta de dues jornades, el seleccionador dels Leones de VII l’hauria titllat de boig. Espanya 7s tornava enguany a les Sèries Mundials de sevens després de tres anys d’absència, i els pronòstics no eren optimistes.

pablo-feijoo-seven_rubycat
Pablo Feijoo està treient el millor de la seva selecció. Foto FER

El greuge comparatiu respecte a altres seleccions, especialment en l’apartat econòmic i de volum de jugadors, situava Espanya entre els conjunts que patirien per salvar-se. El mateix Feijoo ho ademtia a principis de curs: “El nostre rival és Rússia”. Passats sis mesos, els Leones es miren els russos amb una còmoda distància de 15 punts i tenen més a prop la desena posició que no pas el descens. Veure per creure.

Els motius? Els explica Pol Pla: “A principis de temporada el Pablo ens va transmetre al grup la organització i com gestionaríem la temporada: consistiria en fer apostes. Hi hauria uns tornejos en els quals arribaríem físicament més preparats que en altres, ja que és impossible mantenir un nivell físic igual d’alt en totes les sèries amb la quantitat de jugadors que som”.

pol_fiji_rugbycat
Pol Pla, en un partit contra Fiji. Foto Anthony Au Young

L’aposta era clara, arribar en plena forma per a les sèries de Hong Kong i Singapur, que coincidien amb els Commonwealth Games, on les seleccions britàniques, Noza Zelanda, Fiji, el Canadà, Sud-Àfrica, Kènia i Austràlia hi participen. “La coincidència amb els Commonwealth Games fa que alguns equips no portin els millors jugadors als sevens, sinó una barreja. Si alguna selecció baixava la guàrdia nosaltres ho havíem d’aprofitar i treure punts”. Així ho han fet: dues setenes posicions consecutives (amb dues classificacions per als quarts, tan sols aconsguit una vegada abans) que es tradueixen en 20 punts.

No ha estat fàcil per als Leones, però la permanència està virtualment assegurada quan encara falten per celebrar-se les sèries de Londres i París. “No esperàvem tenir tanta diferència de punts respecte a Rússia a falta de dues jornades. És el resultat de la feina feta” assegura Pol Pla, que veu una clara evolució en l’equip: “Podem lluitar amb un grup ampli de seleccions (treient el top tres) que fa un temps era impensable que hi poguessim competir”.

polpla_france_rugbycat
Pol Pla està gaudint d’una gran temporada. Foto Tom Dulat

Tot i haver complert pràcticament amb la meta de principis de temporada, el segon màxim anotador dels Leones (amb 15 assajos per darrera de Manuel Sainz-Trápaga amb 17) no es relaxa de cara a les darreres jornades: “L’objectiu era salvar-se, però ara ens trobem que mirem més cap amunt que no pas avall. El nou objectiu és quedar el més amunt possible; totes les posicions que poguem rascar benvingudes seran. Som un equip competitiu que aspira al màxim”.

El màxim per als Leones de rugby a VII (de moment) seria millorar la catorzena plaça aconseguida la temporada 2011/12, quelcom que actualment estan superant amb la tretzena posició que ostenten en el rànking. Però no serà fàcil per als de Pablo Feijoo, que juguen en unes sèries cada vegada més competitives: “El nivell aquest any ha pujat, les seleccions cada vegada estan més equilibrades i la salvació cada vegada està més cara. En anys anteriors amb els punts que tenim ja estaríem salvats”.

leones_seven_grup_rugbycat
El grup de Feijoo està aconseguint grans resultats. Foto Fran Gallardo

Amb les sèries de Londres a l’horitzó més proper (2 i 3 de juny), el plantejament per als de Feijoo és diferent: “Ara podem gaudir més les sèries que queden. Hem fet una bona feina i ens dona energia de cara al futur. El nivell de rugby està pujant, anem pel bon camí. Si millorem la catorzena posició en unes World Series enviaríem un missatge a les altres seleccions: hi som per quedar-nos-hi”.

Missatge rebut.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *