Pol Pla, màxim anotador històric dels Leones 7s a les World Series

L’aler català va arribar als 37 assajos amb els Leones superant per un a “Iggy” Martín

Pla va aconseguir tres marques a Vancouver, inclosa la de la victòria contra els All Blacks

RugbyCat

Fotografia de Mike Lee – KLC fotos for World Rugby

Entrant als llibres d’història

Que els Leones de rugby a VII estan de moda no és cap secret. La il·lustre victòria que van aconseguir contra els All Blacks (la primera dels nois en la història d’Espanya) en el segon partit de les sèries de Vancouver els va posar a la primera plana de tots els mitjans esportius, emfatitzant el que ja se sabia: els Leones 7s han pujat un graó el seu nivell.

Després de tornar la passada campanya a les Sèries Mundials, i sota la direcció de Pablo Feijoo, la selecció de rugby a VII està gaudint aquest any de la competició, establerta en una còmoda onzena posició molt lluny de la zona de descens. En aquest equip, Pol Pla i Joan Losada hi juguen un paper fonamental, afegint darrerament a l’equació Dani Barranco, també format al CR Sant Cugat.

El protagonisme aquest cap de setmana, però, ha estat per a Pol Pla. L’aler de 26 anys no tan sols va iniciar i acabar la marca del triomf davant els All Blacks, sinó que amb els tres assajos que va sumar al Canadà superava Ignacio “Iggy” Martín en la taula històrica d’assajadors d’Espanya a les World Series.

Pol Pla va rebre el premi UL Mark of Excellence el segon dia a Vancouver. Foto Mike Lee – KLC fotos for World Rugby

Amb 37 marques en 85 partits disputats, Pla supera les 36 de l’emblemàtic Martín (en 131 partits) i se situa com el millor “killer” de la història dels sevens estatals en les Sèries Mundials. El santcugatenc encara podrà engreixar el seu compte personal aquesta temporada, doncs a falta de quatre parades perquè acabi la competició, Pol Pla intentarà superar la barrera dels 40 assajos per seguir ajudant els Leones a escriure pàgines d’or en la història del rugby espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *