Rugby Austràlia acomiada Israel Folau

L’estrella dels Wallabies i els Waratahs rep la sanció pels seus comentaris homòfobs

Un comitè ha determinat que Folau ha comès un incompliment del més alt nivell del Codi de Conducta del Jugador

RugbyCat

Fotografia de 

Punt i final?

Després d’un mes, “l’affaire” Israel Folau sembla arribar a la fi. Rugby Austràlia ha decidit posa fi al contracte que tenien l’arriere dels Waratahs i els Wallabies després que un comitè de disciplina determinés que Folau ha comès un incompliment del més alt nivell el Codi de Conducta del Jugador Professional.

folau_acomiadat_rugbycat
L’adéu de Folau arriba en any de Mundial. Foto AAP/David Moir

El jugador de 30 anys va publicar fa unes setmanes una imatge Instagram que deia “Perill! Borratxos, Homosexuals, Adúlters, Mentiders, Fornicadors, Lladres,Ateus, Idòlatres. L’Infern us espera. Penediu-vos, només  Jesús us salvarà”, provocant per segona vegada la polèmica per fer comentaris homòfobs de manera pública.

Tot i que Folau (i altres jugadors polinesis) han defensat la seva innocència emparant-se en la llibertat d’expressió i de culte religiós, la federació  australiana de rugby ha tornat a deixar clar avui a través de la seva CEO Raelene Castle que: “El nostre clar missatge a tots els aficionats del rugby avui és que hem de mantenir els nostres valors i les qualitats d’inclusió, passió, integritat, disciplina, respecte i treball en equip. Quan diem que el rugby és un joc per a tots, ens referim a això. La gent ha de sentir-se segura i ben rebuda en el nostre esport, independentment del seu gènere, raça, antecedents, religió o sexualitat”.

israel_acomiadat_rugbycat
Folau no tornarà a jugar amb els Wallabies. Foto AP Photo/Rick Rycroft

“M’he comunicat directament amb els jugadors per deixar clar que Rugby Austràlia recolza plenament el seu dret a les seves pròpies creences i res que hagi passat no canvia això. Però quan parlem d’inclusió en el nostre joc, també estem parlant de respectar les diferències”.

Israel Folau, que tenia un contracte de 4 milions de dòlars amb Rugby Austràlia i els Waratahs fins el 2022, té 72 hores per apel·lar la sanció del comitè però podria portar el cas a la justícia ordinària australiana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *