“Ser una dona afegeix dificultat a l’hora de xiular un enfrontament”

L’àrbitra Míriam de la Rubia destapa les dificultats que suposa per a una dona dirigir un enfrontament 

“En el rugby sempre estem parlant de valors, però moltes vegades no es compleixen”

RugbyCat

Fotografia de Jaume Andreu

Igualtat també en un camp de rugby

Em dic Míriam de la Rubia Cascón i sóc àrbitra de rugby. Porto gairebé sis anys arbitrant en aquest esport i n’estic molt orgullosa, encara que pel fet de ser una dona no és tan fàcil com sembla.

En el rugby sempre estem parlant de valors, uns valors que moltes vegades no es compleixen, com ara el del respecte. En alguna ocasió he escoltat dins d’un camp comentaris desagradables que provenien de la grada. Comentaris masclistes com: “Coge una escoba y ponte a barrer” o “Vete a fregar los platos”.

Evidentment amb comentaris així resulta encara més difícil dirigir un partit.

miriam_arbitre_rugbycat
Foto Edu Rois

Això fa preguntar-me moltes vegades si el fet de ser una dona que se situa al mig d’un camp a dirigir 30 jugadors provoca que hi hagi gent que no et valora com si fossis un home. Ser una dona afegeix dificultat a l’hora de xiular un enfrontament. La teva autoritat queda en entredit, com si et poguessin prendre el pèl.

Només podem fer una crida en el dia d’avui, perquè la gent valori a les dones i les dones es valorin a si mateixes. Perquè les dones i els homes hem de ser iguals. També en un camp de rugby.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *