Tomás Borghi i Afa Tauli entren al “XV ideal” de la Liga Heineken

Els davanters del Barça i la Santboiana han estat votats pels entrenadors rivals al llarg de la temporada

Martín García Veiga,  “Koi” Hogg, Johny Bentley i Marco Mason entren com a substituts

FER

Fotografia d’Edu Rois i Jordi Elias

Tres culers i tres santboians a la convocatòria ideal

Queda molt poc perquè comenci la fase final de la Liga Heineken, que posarà la cirereta a una de les temporades amb més nivell i igualtat en els últims anys, i coronarà SilverStorm El Salvador (1r), VRAC Quesos Entrepinares (2n), Sanitas Alcobendas Rugby (3r), AMPO Ordizia RE (4t), UBU-Pujol Clinic Aparelladors (5è) o Barça Rugbi (6è) com a campió.

fcb_burgos_teixonera_rugbycat
Tomy Borghi també és valorat pels equips rivals. Foto Edu Rois

Quan falten tres dies perquè Las Terrazas i Altamira acullin les dues primeres eliminatòries, la Federació Espanyola ha publicat el XV ideal de la fase regular, així com els vuit jugadors que completarien aquesta hipotètica convocatòria dels més valorats pels entrenadors de la màxima categoria masculina.

Aquest equipàs estaria compost per tres jugadors del Barça (Tomàs Borghi, M. Hogg i García Veiga) i altres tants de la U.E. Santboiana (Afa Tauli, Bentley i Mason). Els catalans són els dos clubs més representats en el combinat format pels jugadors més regulars.

afa_albert_rugbycat
Afa Tauli ha superat aquest curs els 100 assajos. Foto UES

També dos del VRAC (Álvar Gimeno i Bell) i el mateix nombre del Complutense Cisneros (Del Valle i Stewart), Hernani (Mikel Pérez i Igor Genua), Burgos (Kleynhans i Van den Berg), La Vila (J.I. Pérez i Matías Jara), Independiente (Manu Mora i Carlos Mateo Barros) i del descendit Gernika (Enoka i Bruno Mercanti). A més, un representant del campió de la fase regular, El Salvador (Olajuwon Noa), un de l’Ordizia (Joan Manuel Lescano) i un de l’Alcobendas (el més regular de tots, Brad Linklater).

Segons les puntuacions que els entrenadors han donat als jugadors rivals després de tots els partits, 3, 2 i 1 punts als tres que seguint el seu criteri havien tingut un millor acompliment, el XV tipus que podria representar el que ha estat fins ara la Lliga Heineken seria el format per:

XVideal-HEINEKEN-2018-19

Resulta molt cridanera l’absència de jugadors del líder El Salvador, si bé el tercera línia Olajuwon Noa ha entrat en la convocatòria ideal. Això es deu a diversos factors, entre els quals destaca el que varis jugadors que han rendit a molt bon nivell s’hagin perdut una part important de la temporada, com Christian Rust, lesionat de gravetat en la J8, o dos dels fitxatges de major impacte d’aquest any, James Faiva o Walter Fifita.

 

Qualsevol dels tres o fins i tot algun jugador més podria haver estat entre els més valorats en cas d’haver participat en almenys 19 o 20 jornades. Un altre factor ha estat el repartiment de molts punts entre bastants membres de la plantilla de Juan Carlos Pérez, que han tingut ratxes de rendiment molt positives, “competint entre si” (per dir-ho), com Nicolás Jurado, Nuu Junior Nuu o Pelayo Ramos.

brad_alcobendas_rugbycat
Brad Linklater ha estat el jugador més votat. Foto Alcobendas Rugby

Un raonament semblant pot aplicar-se-li a l’Ordizia, que tot i haver realitzat una gran campanya fins el moment i que segueix en la lluita pel títol, li passa el mateix que a El Salvador, amb el seu mig melé, Lescano, en la convocatòria ideal, però ningú al XV en si.

Consulta la classificació completa dels jugadors més valorats de la Lliga Heineken 2018-19 amb almenys 10 punts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *